fbpx

Fångarna i paradiset – 29/10

Igår blev vi godkända att vandra fritt på vårt eget område, promenera på stranden och ta ett bad i havet efter 5 dagars karantän och 2 negativa tester, men fortfarande med vissa restriktioner. Fick dock göra en tredje test, det kom en sköterska med båt från grannön UNION island och vi skall få svar på imorgon Fredag och förhoppningsvis få klartecken att leva ett normalt liv i en 100% säkrad corona miljö.

Vi har satt igång alla anställda som går på halvtid för närvarande för att starta upp vår nya beach club, allt har legat i malpåse sedan slutet av Mars med allt vad det innebär. Hantverkarna slarvade med installation av de vackra dörrarna som ni ser på bilden så installationen måste göras om. taket har läckt och skapat en del oreda med elen och poolerna har grott igen.

 

Toaletterna till huvudrestaurangen är inte klara, byggarna hade inte installerat dörrarna och där har byggts ett massivt getingbo. Några fladdermöss hade flyttat in och dom vaknade av vår inspektion och flög nästan på oss. Byggnaden har 2 studios till våra managers, den ena hade en kraftig vattenläcks och det hade börjat mögla i lägenheten. Den nya kommersiella torktumlaren som aldrig använts hade pluggats in i fel kontakt så den var kaputt. Som sagt, inget är lätt i denna del av världen. Å andra sidan var det positivt att de containrar som kommit från Asien med nya möbler var i gott skick, inget var skadat och allt verkar finnas i containrarna, skall bl spännande att börja packa upp och möblera inom kort.

 

Nu börjar det hårda arbetet att få ordning på allt, få upp finishen samt provköra all ny utrustning som är installerad. Det är 2 kök och 2 barer som skall öppnas och inget av dom har använts ännu. Även om all utrustning är ny betyder inte det att det fungerar och när det krånglar och vi vill utnyttja garantin så blir det svårt då företaget som sålt utrustningen och gjort installationen ligger i Miami. Vi håller tummarna att vi får grejorna att fungera. Planen är att färdigställa de små jobben som är kvar på byggnaden och provköra all utrustning , rekrytera service personal till driften, göra en beställning av en container med råvaror från Florida och hoppas att vi kan öppna runt den 20 December. Just idag känns det inte speciellt hoppfullt att någonting skall fungera men hoppet är det sista som överger oss. Återkommer om några dagar med rapport om hur det utvecklar sig.

 

FlipFlop Hälsningar
Lars och Margit, fångarna i paradiset