fbpx

Flip Flop Sociala medier

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error
Error: Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons. Type: OAuthException

3 months ago

FlipFlop
Bara två veckor kvar tills vi öppnar Flip Flop! 🍹🍽Välkomna att boka bord i vår restaurang 😀 ÖPPETTIDER I PÅSKHELGENTorsdag 14/4 17-22Långfredag 15/4 16-23Påskafton 16/4 16-23Påskdagen 17/4 16-22Annandag påsk STÄNGTFör bordsbokningar 0708-677729bookatable@flipflopfun.se ... See MoreSee Less
View on Facebook

3 months ago

FlipFlop
Res med FlipFlop till paradiset.Nu släpper vi höstens första resor till Mayreau Beach Club! Den 1-15 November har vi 10 platser att erbjuda för er som är sugna på ett ett besök till vårt Västindiska paradis!Ni bor i en av våra underbara strandvillor 15 meter från strandkanten och vi blir era privata guider under 2 veckor. Spännande utflykter i ett av världens orörda paradis och många historier ur vårt barfotaliv i paradiset utlovas. Pris från 34750 Kr per person i dubbelrum. I priset ingår vällagad frukost och samtliga skatter.För frågor och bokningar, skicka mail till info@mayreaubeachclub.com#mayreaubeachclub #karibien #drömresa ... See MoreSee Less
View on Facebook

4 months ago

FlipFlop
NU SLÅR VI SNART UPP PORTARNAÄntligen närmar sig våren och den 14:e april öppnar vi äntligen upp Flip Flop. Detta firar vi med ett erbjudande till alla er som älskar Lilla Karibien.FIRA PÅSKEN MED OSS!Två nätter inklusive välkomstdrink och en underbar 3-rätters middag på ankomstdagen. Pris från 1875 kr/person i dubbelrum.För mer info och bokning maila: info@flipflopfun.se ... See MoreSee Less
View on Facebook

6 months ago

FlipFlop
KÄRA FLIP FLOP Vänner och alla andra som vi känner, nu är det bara några dagar kvar på ett händelserikt år.2021 har varit ett bra år för oss trots den tråkiga pandemi som fortsatt gäckar hela världen och som vaggar in oss i osäkerhet om hur framtiden ser ut. För oss är dock livet alltid föränderligt, vi behöver den livsstilen i vår ålder för att hålla energin på topp. Vi lyssnar på rekommendationer från WHO och Folk hälsomyndigheten om pandemin och dess utveckling och tar därefter våra egna och säkra beslut om hur vi skall leva och resa och har känt oss trygga med det som vi gjort under 2021 och ”knock on wood” vi har hitintills inte blivit smittade av Covid trots att vi säkert testat oss minst 15 gånger var. Sen 2 månader tillbaks befinner vi oss i vårt paradis mitt i Tobago Cays marine park, en av världens vackraste platser och en välbesökt destination för turister och seglare från när och fjärran, här har vi det toppen, det är härligt att inta frukosten på terrassen och njuta av det turkosfärgade havet samtidigt som det passerar vackra båtar som är på väg mot någon av Grenadinernas vackra platser. Vi njuter av att på den sena kvällen efter en lång dags arbete kunna ta ett kvällsdopp och lägga sig i solstolen vid poolen och se upp mot den oändliga och vackra stjärnhimmelen med ett glas vin i handen och diskutera livets gåtor med sin kära. Det känns som att just resandet för oss har varit mycket säkrare än att leva i vardagen då man verkligen tänker sig för så fort man packat resväskan och när man kliver in på en flygplats. Vetskapen om att alla som reser i planet har testat negativt är tryggt och inte att förglömma hur noggrant man blir granskad vid ankomst. Vi hade en trevlig läkare på besök som hävdade att chansen att drabbas av Covid-19 när man reser ut i den stora världen är förmodligen bra mycket mindre än besöket på den lokala livsmedelsaffären. Man måste bara lära sig att hålla distansen under incheckning och flygplansbyten. Det som varit jobbigt att anpassa sig till för oss som reser ofta och mycket är alla regelverk som man skall hålla sig till, inget land är likt det andra men återigen med tålamod och planering löser sig det mesta.Med Atlanten som närmaste granne poppade denna underbart vackra plats som heter Tobago Cays marine park upp ur havet någon gång för miljontals år sedan. Vi bor i den bebyggda delen och åker ofta med våra gäster till de obebodda öarna, vi är så lyckligt lottade att det ligger bara ca 10 minuter från vårt hotell med båten. Besökare från norra Grenadinerna seglar i 3-4 timmar för att ta sig hit så vi känner oss väldigt priviligierade att få vara så nära och en del av detta naturens under. Det är alltid lika häftigt att få njuta av snorkling på korall reven, simma med sköldpaddorna, äta en grillad hummer på stranden och njuta av vattnets underbara färger samtidigt som man njuter av ett glas ädla drycker.Nu har vi varit igång med verksamheten i 8 veckor, det har varit en berg och dalbana av olika sorters problem blandat med glädjen över att vi kommit igång på allvar, nu är businessen på riktigt och redan nu har vi bra bokat under sommarhalvåret med många amerikanska gäster. Förra året var det begränsat med segelbåtar i området på grund av pandemin men nu är det full fart på havet vilket bådar gott för vår Beach Club. Det är alltid svårt att starta upp en ny verksamhet och framförallt när det stått tomt under en längre period, vi stängde i mitten av April fram till början av November så att komma igång kräver sin man. Tålamod är den viktigaste ingrediensen och att man förstår att allt inte går att göra samtidigt, ett steg i taget, sakta och säkert framåt. Klarar man inte att driva på det sättet så blir frustrationen stor och paradiset kan bli till ett litet helvete, vi har sett många gästarbetare komma och gå och vi brukar säga att paradiset är inte för alla men man kommer långt med ett glatt sinne. Vi har spenderat så många år i Grenadinerna så vi tar den annorlunda tillvaron och utmaningarna med ro, det finns inget som är så viktigt att man skall ta illa vid sig om det inte fungerar precis så som kunderna vill. Västindierna tar det piano, “no problem Sir, we fix tomorrow or maybee next week” ”DON´T WORRY BE HAPPY ” mentaliteten fungerar bra för lokalinvånarna som tycker att det är viktigare att leva utan stress och frustration över små saker som inte har någon större betydelse, och om man tänker efter så är det livet i den civiliserade västvärlden som skämt bort oss med alla slags vanor som bara skall och måste fungera vart vi än befinner oss. Där är skillnaden stor mellan Västindien vs Europa och Nordamerika. Dom lokala studerar och diskuterar med stort intresse de stressade besökare som tagit sig hit från civilisationen och som inte kan förstå varför det västindiska samhället inte fungerar som dom är vana vid. Vi brukar förklara för våra gäster att Mayreau fick elektricitet år 2002 och det är ungefär så länge som samhället fungerat någorlunda. Tänk er själva att fram till dess levde dom utan några som helst hjälpmedel, det gällde att leva med Ljuset och mörkret och fortfarande är livet ungefär på samma sätt, Man vaknar med ljuset och tänker på vad som finns att äta för dagen, vad blir dagens fiskefångst o.s.v. Glädjen är stor för det lilla som händer och sker just nu och det är underbart att se deras livsglädje, hur dom hjälper varandra och hur dom njuter av enkelheten vilket är en konst som västvärlden verkar ha tappat bort i den materiella välfärd som råder. Den digitala och sociala media djungeln har inte riktigt fått fotfäste här på Mayreau ännu och livet är på riktigt. Vi påminner oss ofta om att så här var det på Bequia när vi flyttade dit för 30 år sedan, helt oförstört.Även om vi ibland känner oss mer som Västindier än svenskar så har vi inte riktigt kommit till det stadiet där vi skjuter ”problemen” för långt fram och det har blivit mer arbete för oss än vi trodde under denna period. Att vara entreprenör i paradiset är härligt men man får inte räkna timmar eller fundera på inkomster, det är en livsstil man lever och en härlig sådan. Dom första två veckorna hjälpte oss vår vän Erik som är en mycket erkänd och duktig designer och fotograf att få ordning på dom sista pusselbitarna för att vår Beach club skulle kunna öppna. Det blev väldigt fint och inbjudande och nu börjar vi se resultatet av arbetet då vår Top Floor bar öppnade för några dagar sedan och blev mycket uppskattad. Gianluca vår duktiga Italienska Bartender från FlipFlop kom för en vecka sedan och sätter nu sin prägel på drinkar och service. Nu skall vi bara hitta på ett bra namn till den vackra lokalen.Vi har nu påbörjat arbetet med att rekrytera personal till restaurangverksamheten som är tänkt at vara öppen året runt i framtiden, ingen lätt uppgift på en ö med 275 invånare. Knappt någon av invånarna har själva besökt en restaurang och har ingen aning om hur service på hög nivå skall utföras, än mindre förståelse för vad turisterna äter. Vi har dock lyckats fått ihop ett härligt litet gäng av olika personligheter och för en månad sedan hittade vi en restaurangchef som jobbat som butler på Mustique i många år med goda erfarenheter av service på hög nivå. Dwight som han heter är nu coach för de övriga och tränar dom dagligen för att kunna leverera den produkt som vi önskar och det känns som vi är på rätt väg.Vår köks ansvariga kock, Darek, som även jobbar för oss i Sverige har fått kämpa hårt den sista månaden, vår andra kock som skulle kommit från Europa den 14 Dec testade positivt inför resan och fick skjuta upp sin resa en vecka och då testades han positivt igen men i morse fick han resa så imorgon dagen innan nyårsafton skall han vara på plats till stor glädje för oss alla.De har varit extremt svårt att köpa in råvaror denna senhöst, pandemin har gjort att hotell och restauranger har haft det svårt vilket i sin tur har lett till att leverantörerna har haft det svårt med ekonomin. Då merparten av all mat som säljs är importerat från USA och England verkar de som alla grossister avvaktar till sista minuten, nu börjar det komma in bra råvaror igen och vi ser fram att fylla på våra lager efter nyår. Här på Mayreau är vi befriade från Covid-19 och det känns som vi lever långt borta från viruset. Det positiva med att vistas på en liten paradisö är att alla turister som reser hit har testat negativt och alla som har seglat över Atlanten har testats vid ankomst så ingen får komma in i landet med smittan. Med andra ord lyckas man hålla Grenadinerna smitt fritt och både Petit St Vincent och Palm Island som är två lyxiga hotell förbjuder andra besökare än deras egna att sätta sin fot på öarna, allt för att hålla smittan borta. Men på huvudön St Vincent 60 km norrut har det varit drygt 5000 fall på 21 månader så smittan finns även om den kontrollerats väl av myndigheterna. Julfirandet har varit trevligt, vi har haft underbara och glada gäster här, massor av vackra båtar som stannar till och varje dag är en ny och spännande dag. Julafton blev extremt lyckat, fullbokad restaurang med dans inpå småtimmarna som blandades med sena dopp i vår pool som ligger i anslutning till baren. Nu planerar vi för årets sista dag och vi är fullbokade i restaurangen och laddade för en trevlig avslutning på detta år. Vi har fått in en fot hos Mandarin Oriental, ett av världens lyxigaste hotell på grannön Canouan som regelbundet hyr vår motorbåt för trevliga små dagsturer i Grenadinerna, en annorlunda kundkrets av super bortskämda människor från hela världen och inte alltid så lätta att tillfredställa. Hitintills har vi varit ute med både racerstjärnor och Hollywood skådisar och imorgon är det dags för nästa tur, men *What happens in the Grenadines stays in The Grenadines”För övrigt är allt som det skall vara med oss, tyvärr går tiden alldeles för snabbt för att vi skall hinna med allt vi planerat att göra, vi saknar våra barnbarn som inte kommer på besök i år så vi planerar en resa till Kanada för att träffa dom små busungarna. Skall bara hitta några passande datum, och snart är det dags att börja tänka på öppningen av våra svenska säsongs restauranger någon gång kring påskhelgen som närmar sig med raketfart. Utöver FlipFlop och Fiskekrogen så inte att förglömma öppningen till sommaren av en ny restaurang som vi just nu bygger, men mer om det projektet kommer om en dryg månad, det blir en spännande satsning som vi ser fram emot att öppna någon gång i maj.Om ni själva har några funderingar på att lämna vinterrusket bakom er för att njuta av sol, värme, och karibiska äventyr så vet ni vart vi finns, vi vet vad som krävs för att ladda er med ny energi och just nu är det fina flygerbjudanden till Västindien från våra Svenska och Nordiska storstäder så är ni sugna på en resa och bli väl omhändertagna så skicka ett meddelande till oss så sätter vi ihop ett resepaket som passar er. Vi önskar er EN GOD FORTSÄTTNING OCH ETT GOTT NYTT ÅR Lars och Margit ... See MoreSee Less
View on Facebook

8 months ago

FlipFlop
KÄRA FLIPFLOP VÄNNER, nu har vi kommit igång med barfota lyxen igen. Anlände till Västindien den 24 Oktober, en enkel och perfekt resa denna gång. Virgin Atlantic har börjat en linje från London till St Vincent och det var första gången vi provade det flyget. Fungerade toppen, tog en Taxiraket till Landvetter, flyg till London med övernattning på Heathrow, en god middag, några glas med stärkande drycker, god natts sömn åtföljt av en stadig frukost innan vi klev ombord i planet som lämnade kl 09.10 på morgonen. Så skönt att komma iväg och lämna höstrusket och mörkret bakom oss.Virgin har olika klasser beroende på hur tjock plånboken är, Nu reste vi själva i ekonomi, vi är så vana vid den här flygrutten så vi ser det som en trevlig avslappnande arbetsdag, lyssna på en bra ljudbok, se några filmer och varva tiden med ett eller fler glas vin som hjälper att slumra till i flygstolen och vips så är man framme i paradiset. Men ni som tycker långflygningar är jobbigt så kan jag varmt rekommendera Premium klassen som är en mellan klass och inte så vansinnigt dyr. Som att sitta i en skön fåtölj framför TV:n med flygvärd som serverar mat och dryck på begäran. Kan inte bli bättre än så?Vi tog färjan till Bequia där vi spenderade 2 dygn i ett väldigt vackert hus, Amitabah, www.amitabhahouse-bequia.com/bequia som ägs av några vänner till oss, alltid lika trevligt att komma dit. Huset kan varmt rekommenderas till er som kanske funderar på resa till Grenadinerna. 6 sovrum med egna badrum, stor underbar pool och den perfekta utsikten och solnedgången. Finns även en tennisbana som är Bequias bästa om man vill motionera, men det gjorde inte vi, vi drack rum punch och badade i poolen, lata dagar efter en hektisk säsong i Sverige.Två dagar senare tog vi snabbfärjan till Mayreau, dags att börja jobbet med Beach baren. Vi blev inte klara med allt innan vi lämnade i slutet av April så nu hade vi med oss vår gamle vän och en av världens absolut bästa hotell och restaurang designer, Erik Nissen Johansen från Designföretaget STYLT TRAMPOLI www.stylt.se/ Vi har jobbat ihop, sedan 1988 så vi har en lång historia tillsammans och Stylt har även designat vår son Marcus boutiquehotell i Kanadensiska alperna, med andra ord jobbat tillsammans i 2 generationer, så gamla har vi blivit!Vi har haft ett antal Containrar parkerade i hamnen sen vi lämnade i våras med allt möjligt gods, inklusive möbler som vi skall använda för driften och nu var det dags att leta upp sakerna till den nya loungen högst upp i vår Beach club. Hur låter det , högst upp i en Beach bar? Men så galet är det! Beach baren är byggd i 4 våningar med tre pooler, en för varje utsikt. Nu är det många som ruskar på huvudet och tänker ” Är dom helt galna” Och ni har helt rätt, man måste vara lite galen för att ge sig in i ett sånt här projekt.Nu två veckor senare har Erik rest tillbaks till kylan, det var ganska så varmt inne i containrarna så han behöver kylas ner lite. Vi blev nästan klara med projektet och det börjar se riktigt bra ut och nu är det bara lite detaljer kvar innan vi kan sätta Mayreau på kartan, skjuta champagne korken i luften och skåla in framtiden.Mayreau ligger i Nationalparken Tobago Cays och är definitivt ett av världens absolut mest spännande destinationer. Grannöarna Canouan, Palm Island och PSV ( Petit St Vincent) fylls upp av Amerikaner, Engelsmän, Italienare och Fransmän. Mayreau ligger mitt i smeten och vi trivs bra med att vara den nya destination som ännu inte upptäckts.Det verkar som rädslan för pandemin har släppt och full vaccinerade börjar leva normalt igen. Vi har varit i kontakt med grannöarna som alla har bra bokningar i vinter så vi känner oss mycket förväntansfulla och väntar med spänning på att komma igång på allvar, vi har bra bokat med Amerikaner från och med nästa vecka fram till jul. St Vincent har släppt karantäns kravet och alla full vaccinerade kan komma in utan att behöva spendera tid i karantän, det hjälper att få fler bokningar.Hans vår köksmästare har varit här i 12 dagar och börjar sakta men säkert förstå att paradiset är inte alltid enkelt att leva i, nu har han fått ordning på båda köken och På torsdag kommer våra första amerikanska gäster och vi öppnar för fullt.Rekryteringen av säsongs personal har börjat, här har man ingen respekt för tider så det ramlar in folk i tid och otid som har fått för sig att det kanske inte skulle vara så dumt med ett jobb, spännande personligheter som ibland aldrig jobbat, men vi anställer på hur dom går, ler, hälsar och tittar på oss. Funkar det så kan man alltid lära upp. Landet har ingen hotell skola, sökande har oftast aldrig bott på hotell eller besökt en riktig restaurang. Som tur är har vi rutin att läsa av och se på människorna om vi tror det skall fungera och oftast har vi rätt. Nu är det dags för dagens dopp i havet och en snorkel tur till vår familj av Rockor som slagit sig till ro ca 50 meter utanför vår anläggning, riktigt häftigt och ibland kommer det en och annan sköldpadda på besök. LIFE IS GOOD Hälsningar från fångarna I paradiset.Lars och Margit ... See MoreSee Less
View on Facebook