fbpx

En spännande vecka! – 7/11

Denna veckan har varit spännande då vårt land hade val i torsdags och vår Premiärminister Ralph Gonsalves har suttit vid makten 19 år. Nu var det dags för oppositionen att ta över, trodde alla, men så blev det inte, Ralph ” the comrade” vann igen och kommer efter denna perioden att ha suttit vid makten 25 år. Man kan milt säga att det inte var bra för ett kalaspuffeland som St Vincent and the Grenadines. Nu blev det som det blev och bara att gilla läget.

Då vår valstation ligger på Bequia så tog vi färjan till St Vincent och därefter Bequia för att kombinera röstningen med besök på banken och några av våra leverantörer. Tålamod är ett måste här, färjan till fastlandet som normalt tar 2.5 timmar tog 7 timmar, bankbesöket som var att aktivera ett vilande konto, en operation som borde tagit 10 minuter tog 2 timmar, men så är det bara, inget att stressa kring då tid är det enda som det finns gott om. Något mycket positivt är att Coronaviruset känns långt borta när man är här. Sedan Mars har man haft 76 positiva fall varav 70 kom med flyg från USA och Europa och konstaterades positiva vid ankomst vilket betyder 14 dagars karantän på ett av regeringen bevakat Hotell. Vi som kom från Europa med negativts test testades ytterligare 2 gånger till innan vi fick vandra fritt i landet.
Helgen spenderas på Bequia där vi bott i nästan 30 år och där vi har många vänner. Det är alltid lika kul att komma hem till denna färggranna del av världen, trots svåra tider så är livsglädjen på topp och det finns alltid något att fira.

Igår var vi och åt en förträfflig hummerlunch på vårt gamla ställe Jacks Bar som ligger på den helt underbara stranden som fått sitt namn efter att Princess Margret naken badade där för 40 år sedan. Kvällen spenderades hos PAPA`S och vår kära vän Gert som varit med oss under alla år och som nu driver sitt eget ställe, en envis dalmas som har Dolly Parton på väggen bredvid Niklas Lidström och som hissar flaggan varje gång Leksand spelar hockey, så kan det bli efter många år från Sverige. Vi hade med oss några svenska delikatesser, Falukorv, Kaviar och lite annat smått och gott som man kan längta ihjäl sig efter när det inte går att få tag på.

Ikväll är det Macs Pizza som gäller och deras legendariska Lobster pizza. Life is good här i ”Festindien”.
Men på Måndag morgon börjar allvaret igen då vi åker vi tillbaka till Mayreau, vi hade hoppats ha en liten informell invigning av beach baren i Fredags men valet kom emellan så nu satsar vi på kommande Fredag om allt går som det skall, men det gör det sällan.

Lars & Margit