fbpx
[mpc_textblock content_width=”100″ font_color=”#ffffff” font_size=”16″ font_line_height=”1.5″ font_align=”center”]

13 november, 2020

[/mpc_textblock]

Sakta men säkert!

I morse vaknade vi tidigt och morgonkaffet intogs samtidigt som regnbågen visade sig från sin bästa sida. Dagarna går i långsam takt, sakta men säkert går arbetet framåt, det känns inte som att man på något sätt behöver stressa i dessa Corona tider. Vårt land har nu klassats som Level 1 i denna pandemi, det betyder att vi är ett av några få lågrisk länder som det går att vistas i med 100% säkerhet. Någon sa att chansen att vinna på Lotto i vårt land är mycket större än att få Corona. Kanhända kan det hjälpa att få hit lite turister i vinter.
Under veckan som gått så har vi analyserat konkurensen på Mayreau, Det finns 12 restauranger på en befolkning av 271 personer. De mest kända är ”Dennis Hideway” och ”Robert righteous and da youth”. Båda ställen ägs av färggranna individer, Dennis är en gammal vän till oss och öns playboy, alltid lätt till skratt. Glömmer aldrig när det fanns 2 bilar på ön för drygt 20 år sedan. Bilarna ägdes av Dennis och Robert och när Robert skulle ta körkort ingick omkörning på öns enda väg vilket slutade med en krock då Robert tappade kontrollen över bilen. Olycksstatistiken det året blev 100%. Idag finns det lika många bilar som restauranger, 12. Dom flesta har inte betalt för sin registrering utan avtalat med polischefen att om man inte betalt för sin registrering så måste man alltid lämna nyckeln i bilen så han kan använda den om han så behöver. Flexibilitet på högsta nivå.
Häromdagen tog vi en promenad till Salt Whistle bay, måste vara en av världens absolut vackraste stränder och ett populärt stop för seglare. Vårt projekt ligger bara några minuter därifrån med båt men att promenera dit fram och tillbaks tar ca 1 timma, då ingår i och för sig ett stop för en kall öl på ”The last Bar before the Jungle”, ett häftigt ställe som under åren byggts ut med en byggnadsteknik som skulle få vilken svensk byggmästare som helst att gråta.
Mayreau har en fantastiskt vacker katolsk kyrka, det är utan tvekan öns mest besökta plats, kanske inte så mycket för religionens skull som att kyrkan en gång byggdes på en plats där man har den bästa utsikten över Tobago Cays vår fantastiskt vackra nationalpark.
Just nu byggs det ett nytt spännande projekt på ön, det skall bli en Camp för Kitesurfare, en extrem utmaning av ett gäng entreprenörer och vi håller tummarna att dom får till det, det kändes skönt att komma tillbaks till vårt projekt som nästan är helt klart efter att ha besökt deras plats som har långt kvar och med alla problem som det innebär tills det kan öppnas för business. Idag avslutade vi arbetet med vårt nya kök till Strandbaren, allt är inkopplat inklusive gasledningar och i princip kan vi öppna för matlagning men först skall poolbaren få sig ytterligare en uppfräschning.

 

Vi önskar er en underbar helg
Lars och Margit