fbpx
[mpc_textblock content_width=”100″ font_preset=”preset_0″ font_color=”#ffffff” font_size=”16″ font_line_height=”1.5″ font_align=”center”]

21 november, 2020

[/mpc_textblock]

Nu närmar det sig!

Över världen sveper pandemin samtidigt som vi sitter på en paradisö i Karibien

Vi följer dramat i Sverige där Corona har tagit över tillvaron. Vi lider med utvecklingen samtidigt som vi själva vistas i landet där Corona knappt existerar, ingen talar om det och alla lever fattigt och lyckligt även om dom är svagt medvetna om att den extrema pandemin ökar i resten av Världen. Som en fiskare sa häromdagen: Life goes on “mon” and fish is still in the water, so what are you worried about?

 

Under veckan som gått har vi gått igenom all utrustning, fortsatt arbetet med anläggningens pooler, haft byggmöte, bestämt att byta tak på Beach club då det läcker och skadar elsystemet, Hittade en biodlare som hjälpte oss att ta bort ett bo fullt med tusentals bin som slagit sig till ro invid toaletterna, byggt en tvättstuga i en container och inventerat innehållet i de övriga 7 containrar som står utspridda på området.
Idag faller regnet ner, riktiga stora skurar passerar och kyler ner den varma luften som normalt är 28 till 25 grader, och tro det eller ej det känns riktigt skönt. För det mesta är det solsken och förr i tiden då vi drev vårt hotell på Bequia lekte vi med tanken att ha en så kallad ”solgaranti”, vilket betydde att vi under perioden 1 Dec – 30 April skulle garantera sol varje dag under vistelsen annars pengarna tillbaks. En av dom vilda planerna som vi haft genom åren som aldrig genomfördes och tur var nog det. Nu känns det som det kommer mycket mer regn än det brukar så vi avstår den garantin även denna gång när vi börjar marknadsföra vårt boende.
Vi tog en tur till Union Island, gick till banken och provianterade för ytterligare en vecka. Köpte lite frukt för hutlösa priser och kände lite på storstadslivet då Union har mer än 3000 invånare, alltså 10 gånger mer än Mayreau. På Mayreau finns ett flertal mindre affärer som säljer begränsat med produkter och den största heter First Stop supermarket. I affären som inte är större än den minsta servicebutik, kanske 50 kvm, kan man handla allt från mat till järnvaruartiklar och till och med vin och sprit. I lokalen bredvid har ägarinnan även öppnat en bar, så det är poppis att kombinera handlandet med en kall öl efteråt och njuta av den hänförande utsikten.
Det är märkligt hur fort man vänjer sig vid avsaknaden av välfärden, man anpassar sig extremt fort till vad som finns att köpa. Ett sorts smör, en sorts ost, inga mejerivaror, inga färska charkuteriprodukter, Ingen Kalles kaviar, inga bröd o.s.v. Tanken går till stunderna då man inte hittar exakt vad man vill ha i dom stora Ica eller Willys butikerna och den frustration man då kan känna. Här rycker man på axlarna och tar vad som finns.
Margit har inlett en ny karriär som bagare, första brödet blev kanon, dom tre följande försöken katastrof och hon var redo att ge upp, men enträgen som hon är så har hon nu kommit på hur man bakar ett bröd som inte bara ser bra ut, det smakar även gott. Nästa vecka planerar hon att börja med sina fantastiska Cinnamon buns som hon brukade baka när vi drev ett Cafe på Bequia, magiskt goda och vackra att se på.
Igår var det Street party på Mayreau, det går av stapeln varje fredag kväll och ett flertal av öns 12 barer har öppet extra länge. Befolkningen går ut och har extra kul och alla åldrar är representerade, små barn i armarna på sina föräldrar och gamla fiskare som spelar domino och dricker strongrum. Vi har total avsaknad av turister och seglare just nu så det blev inte många gäster på partyt trots att en ¼ del av befolkningen gick ut.
Ikväll anländer 6 byggarbetare från Bequia som vi skall sätta igång på måndag morgon, nu blir det hårdkörning så vi hinner klart med allt arbete som skall göras innan vi öppnar om ca en månad. Turist och hälsomyndigheterna var här och godkände anläggningen till ett av landets så kallade ”Covid-19 approved resort ” så nu kan folk boka in sig hos oss för att spendera sina första 5 dagar i karantän enligt det regelverk som gäller just nu. Vi fick vår första bokning av en amerikan igår så nu händer det. Och för er som funderar på sol och värme, bad och segling till jul och nyår eller i vinter så öppnar vi upp bokningarna nästa vecka och kommer att ha ett specialerbjudande för långliggare vilket betyder 1 månad eller längre. Ta chansen och häng med på ett nytt äventyr i detta Corona säkra land, vi lovar att ta väl hand om er.

 

Hälsningar
Lars och Margit